HBO Thuisbegeleider

 • Vast contract
 • Voltijds
 • Van 2 tot 5 jaar ervaring
 • Hoger beroepsonderwijs
 • HBO Thuisbegeleider

Vacature HBO Thuisbegeleider


Maak het mee, bij HWW zorg

Vind jij het leuk om cliënten in hun thuissituatie te activeren en te begeleiden bij gewenste gedragsverandering en hierbij zoveel mogelijk de zelfredzaamheid te stimuleren? En zie jij het als een uitdaging om onze thuisbegeleiders te begeleiden bij complexe casuïstiek? 
Dan zoeken wij jou! Wij hebben nu een vacature voor HBO Thuisbegeleider! Als Thuisbegeleider heb je een zeer afwisselende en zelfstandige baan en maak je deel uit van een enthousiast team.

Vacature HBO Thuisbegeleider, 28 tot 36 uur per week, Den Haag 

Binnen Thuisbegeleiding hebben we momenteel plek voor een HBO Thuisbegeleider (28 tot 36 uur per week). 

Wat ga je doen? 
Je draagt de methodiek van Thuisbegeleiding zowel intern als extern met enthousiasme uit en speelt een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de kwaliteit van de begeleiding binnen de WMO/WLZ /VPT. Dit doe je binnen de dagelijkse werkzaamheden in het vaststellen, evalueren, bijstellen en afsluiten van de begeleidingstrajecten. Je hebt het vermogen om vanuit deze casuïstiek verder beleid te ontwikkelen. 

Je werkt binnen deze functie nauw samen met de gedragskundige en teamleider Thuisbegeleiding. Samen ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de casuïstiek in jouw regio.  Bovenal werk je samen met je eigen team waar je aanspreekpunt en regisseur bent van de Thuisbegeleidingstrajecten. Je coacht en begeleid medewerkers die Thuisbegeleidingstaken uitvoeren. Je bent binnen deze functie regiehouder van de casuïstiek, je draagt zorg dat dossiers zowel inhoudelijk als procedureel in orde zijn. Je hebt een rol binnen de begeleidingstrajecten op het gebied van risico-inventarisatie en veiligheid. Dit doe je door interventie, samenwerken met je collega’s en werk afspraken met externe partijen. Ook vertalen we incidenten, signalen en ervaringen naar nieuw beleid. 

We bieden intervisie met andere HBO Thuisbegeleiders om jezelf en de functie te ontwikkelen komende periode. 

Positie binnen de teams: 
Iedere regio heeft een HBO Thuisbegeleider in het team. Deze medewerker heeft een eigen caseload maar ondersteunt, coacht en begeleidt ook andere Thuisbegeleiders in de regio. Daarnaast geven de HBO Thuisbegeleiders samen vorm aan het kwaliteitsbeleid en de zorginhoud van Thuisbegeleiding. De Manager Thuisbegeleider en dagbesteding stuurt de HBO Thuisbegeleiders aan.

Wat bieden wij?
Bij ons maak je deel uit van een energieke organisatie, waarin je volop de mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je functie. Het basissalaris bedraagt maximaal € 4370,94 (conform FWG 50 CAO VVT), afhankelijk van jouw kennis en ervaring voor een werkweek van 36 uur. Maar daar blijft het niet bij. Verder bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een volledige 13e maand, ontvang je 8% vakantiegeld en heb je recht op maar liefst 238 verlofuren per jaar. Ons cafetariamodel (Meerkeuze Systeem Arbeidsvoorwaarden) geeft je de vrijheid om jouw arbeidsvoorwaarden op maat samen te stellen. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot de aanschaf van een laptop, tablet, PC, fiets of zelfs een fitnessabonnement. Breng je een nieuwe collega mee, dan verdien je ook nog eens €1000 wervingsbonus. Bij ons gaat het niet alleen om wat je voor ons kunt doen, maar ook om wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij streven ernaar een stimulerende en ondersteunende omgeving te bieden waarin jij kunt uitblinken. 

Informatie en sollicitatie: 
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marlies van Weeren, Adviseur Werving & Selectie, t 06-82010062. 

Durf jij de uitdaging aan te gaan en samen met ons de toekomst vorm te geven? Solliciteer nu en maak het mee bij HWW zorg. 


Profiel

Wij vragen? 

 • Kennis van psychosociale begeleiding en ambulante begeleiding op HBO niveau; 
 • Affiniteit met verschillende culturen; 
 • Je toont respect en begrip voor cliënten met diverse problematiek;  
 • Kennis van verantwoordelijkheden en bekwaamheden van andere functies binnen de zorg is een pré; enige kennis van schuldenproblematiek is gewenst 
 • Je kunt multidisciplinair werken;  
 • Je bent contactueel vaardig, hulpvaardig en beschikt over doorzettingsvermogen; 
 • Je bent in bezit van een fiets. 

Een woordje van de manager

Sinds 2019 ben ik werkzaam in de mooie functie van manager thuisbegeleiding en dagbesteding bij HWW zorg. De afdeling thuisbegeleiding biedt activerende en ondersteunende begeleiding in de thuissituatie van cliënten. De thuisbegeleiders werken in meerdere teams vanuit diverse locaties in de stad. Ik ben een ondernemende manager die naast leiding geven en teamontwikkeling graag diverse sociale innovaties opstart. Mijn inspiratie haal ik uit de visie en methodiek van krachtwerk en rehabilitatie. Vooral bij het begeleiden van complexe problematiek kan krachtwerk veel houvast geven. Als manager ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers plezier in hun werk hebben, zich gehoord én gezien voelen, en bovendien de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Door in gesprek te blijven met mijn medewerkers probeer ik dit te stimuleren door bijvoorbeeld het aanbieden van scholing.

Dirk-Jan van Oversteeg

Manager Thuisbegeleiding

HWW zorg, Thuiszorg

Volg collega's van de afdeling thuisbegeleiding tijdens hun werkzaamheden voor HWW zorg.